sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Puhtaalta pöydältä

Kuljetin muutama päivä sitten mökille vanhoja huonekaluja, jotka ovat mummolani perua llmajoelta - valkoinen pöytä, kahdeksan valkoista pinnatuolia ja valkoinen kulmakaappi.

Olin visioinut etukäteen, miten kalusteet muuttaisivat koko ruokailutilan ja olohuoneen tunnelman raikkaammaksi ja korostaisivat myös seinien ja katon uutta, puhdasta valkoisuutta. Silmissäni jo hieman tunkkaisiksi käyneiden, vuosikymmeniä uskollisesti palvelleiden mäntypuisten pirttikalusteiden oli tullut aika väistyä!


Voin kertoa Teille, että muutos todellakin oli huikea. Erityisen huima elämys minulle oli, kun huomasin, että uuden pöytäni ääreltä avautuu nyt näkymä järvelle kahteen suuntaan: sekä keittiön ikkunasta että myös parvekkeen uuden lasi-ikkunallisen oven kautta...Tämän maiseman äärellä istuen olen nyt joka aamu nauttinut yrttiteeni, puuroni ja lillunut ihanassa rauhan tilassa. Television äärellä syöminen on yllättäen vähentynyt...!

En löytänyt kätköistäni sopivaa liinaa tai lautasenalusia, joten pöytä saa ainakin toistaiseksi hohtaa
puhdasta valkoisuuttaan ja tyhjyyttään. On kiehtovaa nähdä tämä symbolisesti: voin päättää, että henkiselläkin tasolla "putsaan pöydältäni" kaiken tarpeettoman, mikä voi olla esteenä todellisen itseni ilmentämiselle - kuten paikalleen jämähtäneet ajattelu- ja toimintamallit, rajoittuneet itseeni kohdistuvat uskomukset, menneisiin kokemuksiin pohjautuvat pelkoni...Mihin niitä enää tarvitsen!

Tämänkaltaiset, usein pienetkin muutokset ympäristön viihtyisyydessä vaikuttavat minuun joka kerta voimallisen inspiroivasti ja ikään kuin tuuppaavat tekemään jotain elämälleni muutenkin.

Mitäpä, jos antaisin itselleni luvan tässä ja nyt kääntää uuden lehden kaikilla elämäni alueilla ja aloittaa täysin puhtaalta ja tyhjältä pöydältä? Kyllä, sopii kiitos!

Inspiroivia kesähetkiä kaikille!

LeaEi kommentteja:

Lähetä kommentti